WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina: „Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția COVID…” / Cum s-a organizat spitalul în pandemie

WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina: „Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția COVID...” / Cum s-a organizat spitalul în pandemie
WEBINAR GÂNDUL.RO și Medici pentru România. Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina: „Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția COVID...” / Cum s-a organizat spitalul în pandemie
Publicat: 24/11/2020, 15:49
Actualizat: 24/11/2020, 15:52

Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a vorbit, la WEBINAR-ul GÂNDUL.RO și Medici pentru România „Tratamente COVID19 aplicate în România vs. protocoalele mondiale” – „Cum a gestionat România pandemia în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri la nivel mondial”, despre cum s-a reorganizat spitalul în pandemie și experiența personală cu infecția COVID.

„Încă din martie am primit ordin de la ministrul Sănătății să devenim spital Covid. În urmă cu o lună și jumătate am obținut autorizație și pentru spitalizările de zi, în vederea spitalizării celor cu boli cronice. Ei nu au mai avut acces la serviciile medicale de la Colentina. Erau tratamente UNICE la nivel de București, chiar și de țară.

Aceasta a fost o abordare a echipei manageriale. A doua abordare a fost platforma digitală în care pacienții se puteau loga și medicul trimitea dosarul, întrebările iar în 24-48h medicii erau nevoiți să răspundă. Aceste două măsuri le-am luat pentru pacienții cronici, în cele 8 luni de zile.

„A fost dificil, ca medic, să fiu infectat”

Am avut șansa nefericită de a trece prin infecția Covid, la începutul lunii iulie. Spitalizarea s-a prelungit la 3 săptămâni, am avut o formă medie de boală. Mai ales ca medic a fost dificil, știind ce se poate întâmpla. În a doua săptămână lucrurile au luat o întorsătură nefavorabilă. Medicii au decis să intervină agresiv, din fericire totul s-a terminat cu bine. Sunt sănătos, apt de muncă. Am dezvoltat și anticorpi, spre fericirea mea, pentru încă 2-3 luni, timp suficient pentru a apărea pe piața noastră vaccinul.

Trebuie să știm că vaccinarea se va alinia standardelor europene. Va fi un program unitar.

În al doilea rând, medicii trebuie să promoveze populația să se vaccineze. Mass media joacă un rol important în acest domeniu, ideal ar fi ca oamenii să se informeze din surse autorizate. La fel ca și medicii, bineînțeles!

Mă voi vaccina când îmi vor scădea anticorpii. Ideal ar fi să se prezinte o statistică în rândul pacienților care au fost infectați, să vedem ce spun aceștia, dacă s-ar vaccina sau ar mai fi sceptici.

„80% dintre medici au optat pentru vaccinare”

E normal ca oamenii să aibă semne de întrebare, dat fiind faptul că totul a fost pe repede înainte. Consider, am mare încredere în companiile care au dezvoltat acest vaccin. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze. Și la noi în spital din 1390 angajați 890 s-au angajat. Diferența au avut boala, au anticorpi, au lăsat loc celorlalți care au nevoie. În rândul medicilor toată lumea spune că nu vor să se vaccineze… Să facem o oarecare diferență. 80% dintre medici au optat pentru vaccinare. Personal medical înseamnă TOȚI angajații din spital.

Trebuie să facem o diferență, să venim cu informații clare, să nu intoxicăm populația. Majoritatea doresc, conștientizează nevoia acestui vaccin.

Acest virus a fost nou, necunoscut pentru toată lumea. Nimeni nu a știut cum să abordeze această problematică. Protocoalele s-au schimbat în permanență, a fost un virus nou, necunoscut pentru toată lumea.”, a declarat Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, la webinar-ul pe tema Covid.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?